Forår på søen, sølv i fjorden

Isefjorden
Fredag d. 10 april kl. 07.00 startede bussen fra hjemmeadressen og havde kurs mod Isefjorden, Det var Christina, Kim og undertegnede der var på vej.

Vi skulle mødes med Jesper Roholm ved tærskelfjordens bredder.

Både spot 1, 2 og 3 var proppet med lystfiskere, så videre til Tuse, her var vi alene på pladsen… til at starte med. Og heldigvis for Kim, så nåede han at finde lidt fisk inden de indre badekar blev gennemvadet af ikke så erfarende lystfiskere.
Først en målsfisk faldt for hans lille salmonpink nullermandsflue, siden en flot fisk, med et sæl bid eller skarv sår, på +50 cm, denne valgte han at beholde.

Hverken Jesper, Christina eller jeg havde fået fisk, jeg havde dog nogle følgere, men mere blev det ikke til.

Så rev vi teltpælene op og søgte mod Vestsjællands kyster, nærmere Ordrup Næs, en plads der har magisk tiltrækningskraft på mig, har nu også taget nogle gode fisk og mistet en mulig PR på Ordrup.

Igen måtte vi piske noget vand, bade nogle fluer… for ingen af os mærkede noget på strækket, andet end Kim der smed en fisk i det inderste badekar, et godt hug, 15 sek fight og en bummet fisk… måske en krog med spids havde hjulpet 😉

En lang dag, uden fisk, dog var Jesper nede 2 gange… Men det er vel efterhånden normalt, stadig morsomt, især lyden af hans åndedræt efter det kolde vand når skindet, jeg nåede desværre ikke at optaget mange sekunder af det, men jeg fik næsten et foto af ham under.

Efter en lang dag ved Isefjorden og Vestsjælland, måtte vi trille hjem med en nultur i bagagen.

Tystrup Sø i hopla…
Lørdag 11. april havde jeg booket båd til Tystrup Sø, med det ene formål at se om sandarten var begyndt at trække ind på grundene og det lave vand.
Så kun væbnet med vertikal setup, var fruen og jeg på søen kl. 05.30

Jeg har været på både Tystrup og Bavelse sø igennem vinteren, og det har været en trist oplevelse, at se bunden på Deeperen var deprimerende, der var ikke meget liv at spotte…

Men i dag skulle det være anderledes, fiskene har igen fundet sig til rette på søen, og det væltede rundt med fisk i overfladen fra morgenstunden, og der var store stimer af fiske fra 5 meters dybe til 12 – 14 meter, enlige “bananer” og andre større fisk var der også rigeligt af, men desværre var der ikke nogle sandart at finde på skrænterne til Tystrups grunde, vandet er også en kende for koldt, for så vidt jeg ved, så gyder Sandarten mellem 12 og 15 grader, og Tystrup var 9.5 grad i dag.

En dag hvor jeg virkelige kunne slå mig over fingerne for at have ladet fluestangen blive hjemme, for med den i hånden havde dagen været mere givtig. Aborren var i hopla, skallerne havde indfundet sig, og nu skulle de vinter sultne aborre have noget morgenmad. De skøjtede rundt i overfladen, skallerne sprang for livet, der blev plasket og sprøjtet med vand i de skarpe vendinger, måske blev fiskeriet ikke til meget, men det gav glæde at se søen vågne til dåd, det bliver godt når geddens fredning er ovre, så er der masser af mad til den, og masser af gedder til min geddeflue. 😉

Jeg fik dog 5 aborre på vertikal fiskeriet, ikke nogen prangende fisk, men det var fisk.

Vil tillade mig at holde søndagen fri, og mandag morgen er jeg på den igen, her skal jeg igen mødes med Jesper, denne gange på Møn.

God Påske derude og tight lines.

/Martin

Om Martin Harregaard

Tidligere fluefisker... (er det nok stadig, bare på pause) Nu fisker jeg Karper

Kig også på dette

En tiltrængt tur

En meget tiltrængt tur på kysten, efter længere tids fravær, kunne jeg igen stå derude, svinge fluestangen og forhåbentlig ramme en hugvillig ørred.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *