En ligelig fordeling…

Torsdag d. 30 april tikkede en messenger besked ind… den var fra Søren Hagemann. Han havde hørt, jeg var i besiddelse af en Scott Radian 8,6 fods kl. 5 stang, og han ville høre om vi kunne arrangere en tur, hvor han kunne prøve den.

Jeg havde godt set Søren søgte råd til køb af en #5 stang på Facebook, og kunne jeg hjælpe ham og hans køb på rette vej, så var en tur på kysten midlet.

Vi aftaler en dag og et spot, oprindeligt havde vi aftalt det sydlige Stevns, men jeg fik noget, der mindede om dårlig samvittighed over Søren skulle køre fra København til Sydvestsjælland og der fra til det sydlige Stevns, turen hjem ville forgå i omvendte rækkefølge, mange km og tid brugt i en bil, blot for at prøve en stang.

Så jeg forhører mig hos Søren om han kendte Glænø, et super fiskested blot 25 min fra min bopæl, han havde hørt om Glænø, men aldrig været der.

Aftenen forinden, der havde jeg gjort min radian klar… ny skydeline på, renset linen, nyt taperet forfang og tippet…

Dagen oprinder og Søren er på adressen til tiden. Jeg får smidt min kasse ind på bagsædet (Ubevidst oven på Sørens madpakke) og vi sætter kurs mod Glænø.

På turen snakker vi i øst og vest, alt lige fra Sørens job til fiskeri, og her falder snakken på Sørens jagt efter en ny fluestang, han fortæller han har prøvet 9 fods versionen, og endda været så heldig at have fået fisk på den.

Hvordan snakken lige ender på min stang og lineklasse ved jeg ikke helt, men jeg er dælme glad for den endte der, for i min iver for det hele skulle spille når den skulle lånes ud, har jeg fået smidt min #6 Igniter line på stangen… Søren smider poloen ind til siden, hopper om bag den og roder div. kasser og tasker igennem, han var sikker på han havde en 14 grams line et sted, efter noget tid bliver han enig med sig selv om den nok lå derhjemme. Så vi vender tilbage til min adresse, jeg springer ind og henter min linetaske og igen sætter vi kurs mod Glænø.

Der var et shitload af mennesker, både dem der blot var ude på tur, men også af lystfiskere… så jeg beslutter mig for et spot længere ude på Glænø, et sted hvor lejlighedsfiskerne nok ikke gad bevæge sig hen, og ganske rigtigt, vi havde det hele for os selv.

Søren kaster sig ud i vandet og begynder at fiske.
Der går ikke mange minutter, så begynder han at småøffe over den tilsyneladende store mængde hornfisk der var derude, der går der heller ikke lang tid herefter, før min 5’er flexer, Søren havde taget dagens første, men absolut ikke sidste, hornfisk.

Jeg har taget Sørens #6 stang, træder ud i vandet efter Søren og begynder at fiske. Til min store overraskelse rammer jeg slet ikke den samme kaskade af hornfiske kontakter, og var det ikke fordi Søren nu var på den 3’die hornfisk, så ville jeg nok mene han overdrev lidt… for hvis nogen kan ramme hornfisk, så er det vist mig!

Tiden går, Søren har snart haft mange hornfisk i hånden, jeg har haft et fåtal af kontakter, da et besynderligt hug falder, og dagens første havørred er en realitet, jeg får den landet, snupper et foto og sætter den atter ud i dens rette element.

Efter denne ene havørred, forsætter Søren med at tage hornfisk og jeg begynder så småt også. Vi begge smider en pæn havørred og mærker ikke mere til denne eftertragtede fisk.

På et tidspunkt hænger den lange grønne fisk Søren og undertegnede langt ud af halsen, så jeg forslår et nyt spot på Glænø, det kræver blot en lille gåtur, men det afskrækkede ikke Hr. Hagemann, det eneste krav fra hans side, var at vi lige skulle tilbage til bilen for at hente hans madpakke, og af naturlige årsager kunne han ikke finde den… før min kasse blev flyttet 😉

Fremme på spottet giver vi os i kast med at fiske, der går ikke lang tid før jeg får et gedigent hug, jeg laver strip’n’strike, løfter stangen og fisken skyder op fra vandet, den når måske en halv meter over vandet, den er grande, tyk og fuldkommen blank, men mens den hænger der i luften, får den vredet sig og da fisken og fluen rammer vandet… er der ikke længere kontakt, dælme ærgerligt og Søren deler min frustration.

Op på hesten igen og så fiske videre…
Smider fluen ud, stripper ind og så strammer linen op og en fisk trækker godt, jeg går mod land og Søren begynder at køre linen på hjulet.
Han er overbevist om det er en rigtig god fisk jeg har på, men i virkligheden var det en fed fisk på 42 cm. Strømmen på pladsen gør at stængerne flexer det mere.

Fisken har nærmest fordøjet fluen, og husets ældste datter havde ønsket en havørred, så den fine fisk måtte lade livet.

Vinden var ikke i det venlige hjørne, den kom med 10 – 12 m/sek og fra venstre, rigtig side for mig, men ikke for Søren, han er venstrehånds fisker.
Så det var trættende for os begge, nok mest for Søren, ikke nok med vinden kom forkert, så var den også så kraftig at min 5’er var på nippet til at give op. Inden vi stopper når jeg at smide yderligere 2 fisk, den ene helt inde i vandkanten, en flot fisk over de 50 cm.

Så dagens fangster er som følger…

Søren:
1 mistet havørred
X antal store og flotte hornfisk

Martin:
2 fine havørred
3 mistet havørred
3 hornfisk

Søren kørte mig hjem og jeg var selvfølgelig nysgerrig om han var kommet et køb nærmere, jeg kender ikke 9 fods versionen af 5’eren, men jeg ved at min egen 8,6 fods… den er kommet for at blive.
Søren var nu ikke helt afklaret, han kunne godt lide 9′ rolige gemyt, men han kunne samtidig godt lide at min 8,6′ var hurtigere til at stå stille, den virkede kvikkere end 9′
Han lovede at give svar når valget faldt på en stang, måske ikke sikkert det bliver en Scott Radian.

Lidt “shoots” fra dagen herunder.


Knæk og bræk derude.

/Martin

Om Martin Harregaard

Fluefisker er mit område, griber dog til tider en jerk bait eller vertikal stang. Jeg fisker primært kyst, men også å og sø Er gift med sidens anden fedtfinne fisker.

Kig også på dette

Et kraftigt comeback…

Min længe savnet Igniter skulle prøves... og det blev den, i stor stil.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *