Fra tanke til handling…

Efter min gode tur på Tystrup med Rasmus Pindstrup https://fedtfinnerne.dk/?p=352, stod det klart at min Deeper skulle pensioneres, der er milevid forskel på et regulært ekkolod og så en deeper.

Fair nok, Deeperen har gjort det den skulle, at vise mig fisk og dybde, og den har tildels også hjulpet mig til noget vertikal fiskeri, men det blev aldrig nogen succes, men turen med Rasmus og hans Garmin Echomap 52s (Mener jeg den hed), så kunne jeg godt se, at skulle jeg have flere sandart i båden, så skulle jeg op med muldvarpen.

Allerede dagen efter begyndte jeg at researche en del, jeg talte med forhandlere, jeg misbrugte Michael Poulsen, som jeg netop har været over at besøgte i det mørke, han har en pæn stor viden om ekkolod og sejllads, så det var nærliggende at generer ham. Jeg havde også nogle samtaler med Rasmus og det endte med jeg bestilte en Garmin Echomap Plus 72sv, et lækkert multiinstrument, med touchscreen, downvu, sidevu, plotter og traditionel chirp ekko.

Jeg har sidenhen været ude og hente en batterikasse, købt et løst USB stik, så jeg kan lade mobiltelefon m.m. ude på vandet.

Der er bestilt transducer stang, batteri (et midlertidigt blybatteri) skal jeg snart op og hente… så det eneste jeg mangler er at få købt et søkort, for jeg orker næsten ikke at sejle +500 km på Tystrup og Bavelse igen.

Planen er at jeg skal have fat i et Lipo batteri og tilhørenden lader, batteriet holder længere og mere ens afladning end et blybatteri, plus det tåler betydelig flere dybe afladninger end et blybatteri, nogle har faktisk en ladecyklus på op til 3000 af og påladninger. Prisen er selvfølgelig også derefter, men i det lange løb er det nok billigt.
Og hvis jeg bare kommer på søen halvdelen af de gange jeg gjorde sidste år, ja så ser jeg ikke nogen ko på isen.

Satser stærkt på at min transducer stang kommer her en af dagene, for jeg har bestilt båd til lørdag morgen, der skal jeg ud med vertikal stangen, jerk bait stangen og selvfølgelig min elskede fluestang, for mon ikke der skulle være en lille gedde på toppen af grundene, dog må den meget gerne lande i morgen, får vinden er næsten fraværende de næstkommende dage.

Knæk og bræk derude.

/MartinOm Martin Harregaard

Fluefisker er mit område, griber dog til tider en jerk bait eller vertikal stang. Jeg fisker primært kyst, men også å og sø Er gift med sidens anden fedtfinne fisker.

Kig også på dette

Skalle eventyr ved Kongskilde Friluftsgård.

En indskydelse under aftensmaden, og aftenen gik i fisk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *