Fra morfar over corona til Simrishamn.

Jeg har i snart et par uger, stået på spring, for skulle Johnny nu ringe, så skulle jeg ud og trolle laks.
Men vind og vejr har ikke været med trollingfiskerne, og udsigterne på Møn var ikke været for godt.

Onsdag var en lang dag, møder i foreningsregi, så jeg var grumme gammelmadstræt da jeg endelig lander på hjemmeadressen. Jeg sad i sofaen og begyndte at smånikke… rejste mig og sagde til min bedre halvdel, at jeg ville gå op og nappe en time på øjet.

Smider telefonen til opladning og hopper i kassen… Tror kun lige jeg var driftet væk, da min telefon ringer. Ser det er Johnny, så griber telefonen, kaster søvnstemmen væk og tager opkaldet.

Johnny spørger om jeg er klar… og jeg ville lyve, hvis jeg sagde nej.
Fint, siger han, for så tager vi til Simrishamn i morgenen… ahva, hvorfor dog det.

Møn fisker ikke længere godt, jeg har holdt øje med fangsterne dernede eller mangel på samme over de sidste dage, og det løb er kørt, men Simrishamn, den fisker godt, smider dig lige et screendumb siger han. Ganske få sekunder efter, tikkede en besked ind. 

Der stod noget om både ved Simrishamn, som have fået 7 laks, en anden havde fået 6 og en af dem var grumme stor.

Så jo, jeg var stadig klar, ned og få taget en coronatest, hjem igen, pakke og så ellers lige et par timer på øjet, inden turen gik mod Sverige, dog med et stop i København, hvor jeg skulle over i Johnnys bil.

På vej derover, skal vi følge en anden bil og båd, det er Johnnys ven, som er forholdsvis inkarneret Simris trolling fisker, og da Johnny ikke før havde fisket Sverige / Simrishamn med egen båd, så var hans kendskab til pladser og spots begrænset.

Jeg har tidligere været ude med Johnny, og jeg har stor tiltro til hans evner som fisker, en tiltro Johnny måske gerne ville være foruden.

Velankommet til Simrishamn køber vi rampepas og får smidt båden i vandet.

Vi får rigget stængerne til, sat dem i stangholderne og så var det ellers til havs, lige i rumpetten på vores følgesvende.

Vi når ud på et punkt der bliver kaldt 77’eren, her sætter vi grejet og får monteret downriggere og sideplanere (Yep, jeg har lært en masse nye ord)
Så da vi er færdige, fisker vi med 14 stænger, alle i forskellige dybder, lige fra overflade til 20 – 30 meter nede, måske også mere (der bliver talt i fod, og når vi kommer ud over mine vanlige fluestangs 9 fod, er jeg lidt lost… så måske var vi dybere nede, måske ikke).
Bad Habit bliver sat til at trave med ca. 2.5 knob, og så tuller vi ellers rundt på Østersøen i svensk terræn.

Vi taler om alt mellem himmel og jord, der var også perioder med pauser i snakken, men de virkede legale, du ved, ikke de der pinlige nogen, hvor man graver i sit hoved, efter noget at sige.

Jeg har lidt med hovedet og hukommelsen, så jeg kan ikke helt huske rækkefølgen, Laks, torsk, horn, eller torsk, horn, laks… men der bliver taget en rigtig fin og tyk hornfisk på en af planeragnen, den fik da også hjulet til at sige noget. Så hoppede en grumme lille torsk på… og så endelig, en fisk der fik Johnny til at udfører laksedansen på dækket af Bad Habit.

En superflot Østersø laks på 90 cm og flotte 7.8 kg.

Nu var missionen at jeg skulle have min første laks…
Så alt grejet blev sat igen og båden skød igen trolling hastighed.

Over VHF radioen, kunne man høre om fangster rundt om i bådene, fine fisk alle i vægten 5-6 kg og opefter.

Der skulle gå en del timer, og en episode der kunne have slagtet målet om min laks. Men Johnny var stædig og det er jeg den dag i dag, grumme glad for. For efter et sidste pladsskift… skete det.

En rigtig fin vildfisk på +90 cm og ca. 9 kg, en fisk der blev fotograferet og sendt retur i østersøen. (Laks i svensk farvand med fedtfinne, må ikke hjemtages og skal sættes retur, koster kassen at blive taget)

En trods lidt uheld, super vellykket dag, både for mig som ny laksefisker, men så sandelig også for Johnny.
Det var hans 3 tur med Bad Habit, første tæller ikke rigtig, da det var en grejsætnings prøve tur, og 2 ture med 6 (måske 7, kan ikke helt huske det) flotte laks i båden.

Nu har Johnny og hans både, sejlet mig til 2 arter, første gang var gedde på fluestangen, og nu var det en laks på Østersøen.

Mange tak Johnny.

/Martin
Fedtfinnerne.dk

Om Martin Harregaard

Tidligere fluefisker... (er det nok stadig, bare på pause) Nu fisker jeg Karper

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *