“Sad Blues” Stevns

Klokken 04.30 ville Ole Nelander Ziegler trille op foran nr. 60, destinationen var Møn… Oprindeligt skulle vi have været 3 i bilen, men Torben Meldgaard havde meldt afbud dagen forinden, så det var kun Ole og mig der skulle til Møn.

Jeg vil være ærlig og indrømme, jeg havde absolut ikke tjekket vind, både på dagen og dagene forinden, strøm, høj- eller lavvande, jeg havde lagt min lid til de to drenge havde styr på det.

Ole fluefisker i morgengryet – Møn 01.04.20 kl. 07.00

Velankommet til Møn, stiger vi ud af dytten, hopper i vadetøjet og begiver os mod det første spot. Solen eller lyset var i sådan en vinkel, at man ikke kunne se igennem overfladen på kysten, og det var ikke nogen hjælp med polaroid briller.

Da vi ankommer til spottet og vi tager de første spæde skridt ud i vandet, var det tydeligt at Møn var bejet ind i kalk. Det var også meget lavvandet, så håbet om at gå langt ud og finde forholdsvis klart vand, blev holdt i live af turen ud… det hjalp ikke en hujende fis at vandre igennem mange meter vand, det var lige så uklart derude som det var derinde.

Den skulle have et skud alligevel, jeg har før taget fisk i farvet vand og endda i forholdsvis kraftig farvet vand.

Der fiskes i en rum tid uden at mærke noget som helst.
Vi beslutter at vende tilbage til bilen og træffe nogle nye valg.

Vinden skal dog også lige nævnes… den kom fra vest og viste tænder.

På vejen tilbage til bilen, ser vi at vandet ændre karakter længere ude, vi ser også at vandet skal ind over en lav sandrevle og bliver til bølger med hvide toppe på, på den anden side af revlen kan vi se mørk bund.

Vi kravler ud på revlen, den ligger et godt stykke fra land, og jeg kan ikke mindes at have gået herude… nogensinde før.
Hele revlens længde fiskes af uden vi mærker noget.

I bilen snakkes spot, steder hvor vinden ikke ville være så stor en faktor og hvor vandet ville være en kende mere klart, Sydsiden og Fanefjordstrækket blev nævnt, indtil Ole nævner Stevns.

Et par spot på Stevns bliver nævnt, et bliver valgt og navigationen i bilen bliver sat.

Jeg skal ikke skrive en halv roman over en nultur, og det jeg faktisk ville frem til med dette blog indlæg kommer nu…

På Stevns spottet er vandet rent, der er fint gang i vandet og vinden er absolut til at snakke med. Vi smider vores tasker, vælger os et sted at starte og så fiskes der igen.

Jeg går på noget bund hvor det mørke kommer helt ind til kanten, Ole starter noget længere nede og over noget mere sandet bund.

Ingen af os mærker noget, og efter at have spist vores madpakker og drukket et par kopper kaffe, hopper vi atter ud i vandet.

Jeg vælger at hoppe ned på det sandet område, en kende længere nede end hvor Ole startede.

Her oplevede jeg noget frustrerende… jeg havde en del fisk med inde, de fulgte min flue til en meter over sandbunden. Jeg har sikkert også haft følgere på det første stykke med den mørke bund, men har ikke kunne se fisken, men her over sandet stod fiskene meget klart. Lige så snart de kom for langt ud over sandet, vendte de om og svømmede i høj fart tilbage over den mørke sikkerhed.

En fisk valgte dog at bryde mønstret… den kommer ind med fluen og vælger at stoppe op ved kanten mellem sand og mørke, og her stod den så…
Jeg forsøger at lokke den med fluen, men den ville som alle de andre, ikke noget som helst. Jeg vil så filme den, fumler med mit GoPro, nok så meget, at fisken følte sig utryg, så den vælger ikke at svømme tilbage over det mørke, men langs kanten… jeg stikker kameraet i vandet og forsøger at indhente den.

Senere får jeg en meget forsigtig kontakt et par meter fra kanten til sandet, og netop som min flue forlader det mørke, kommer en fisk farende og stiller sig over rent sand et par meter fra mig, først og i farten tog jeg den for en havørred, men kunne godt se det ikke var det.
Men hvilken fisk er det så…
Ole der så den lidt senere, mente det lignede noget fra en havedam, altså noget koikarpe, hvor jeg næsten er sikker på det var en rimte med svamp.
Vist har jeg taget rimter på flue, men ikke så mange at jeg sådan uden videre kan genkende den, når den samtidig er fyldt med hvide pletter.

Hvem giver du ret i artsbestemmelsen… Ole eller undertegnede.
Efter jeg har redigeret videoen, set den på en større skærm, bliver jeg faktisk usikker på om den første fisk ikke også er en rimte!

Hvad siger du til det?

Nå, men som skrevet tidligere, så blev det endnu en nultur på kysten.
Jeg glæder mig voldsomt til noget mere artig vind og 2 grader mere i vandet.

Tight Lines derude.

/Martin

Og afslutningsvis… så gir Ole et nummer på kysten.

Om Martin Harregaard

Fluefisker er mit område, griber dog til tider en jerk bait eller vertikal stang. Jeg fisker primært kyst, men også å og sø Er gift med sidens anden fedtfinne fisker.

Kig også på dette

En tiltrængt tur

En meget tiltrængt tur på kysten, efter længere tids fravær, kunne jeg igen stå derude, svinge fluestangen og forhåbentlig ramme en hugvillig ørred.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *