Glumsø’s “glatte” gedder

I går var Kim og undertegnede ude på årets første flyderings tur, og målet var Glumsø sø. Glumsøs gedder har vi ikke haft det store held ved, og når jeg nu skriver om gårdagens resultater som den bedste tur vi har haft til søen, så sætter det tingene lidt i relief.

Jeg hentede Kim kl. 07.45, så blev flyderinge og stænger smidt i bilen, alle ganske klar til dagens opgave. Vel ankommet til parkeringspladsen ved søen, så var det bare at trække tingene ud af bilen og direkte ned til vandet, vi hoppede i vores respektive vadetøj og så stod den ellers på fiskeri.

Vinden skulle komme fra SV og ramme søen med 6 m/sek, retningen passede ganske fint, men vindhastigheden var lovet for lidt og var nok nærmere skiftende fra 6 – 8 m/sek.

Kim tager venstre side af søen, og jeg daffer til højre og ned mod noget prima gedde vand… i mine øjne altså.
Men det skulle vise sig… efter 2 kast, at Kim havde valgt den rigtige strategi. En fin gedde på et par kilo, et forkølet foto, afkrogning og gedden var fri.

Et forkølet foto… og så på højkant, efterlader ikke mange redigeringsmuligheder. 🙂
Foto: Kim Peter Larsen

Jeg havde også et godt hug lige i starten, men så blev det også ved det.

Timerne gik og jeg fik pisket vandet i Glumsø sø, det ene spot efter det andet og jeg smed fluen i vandet og dørgede mellem spots’ne
Dørgningen gav også et solidt hug og flexede min stang godt, for derefter at smide krogholdet…

Trods for vi begge mente at gedderne skulle stå i solsiden, så fandt jeg en del gedder i skyggesiden og på det lave vand.
Gennemsnitsdybden på Glumsø sø er ikke stor, og ved normal vandstand, er det lige før man faktisk kan vade tværs over søen… og kun lige før.
Med Deeperen var 2.5 meter det dybeste jeg fandt, og vi begge var nogenlunde enige om at vandstanden var +1 meter

5.34 km padlet rundt i Glumsø sø
Maps.Deepersonar.com

Men som skrevet, fandt jeg nogle gedder i skyggesiden af søen og på 1.2 meter vand. Jeg fik en god håndfuld hug, mistede 3 gedder, hvor to af dem var synlige og jeg kunne se de kun sad i fluens stingerkrog.
Det virkede som om jeg havde fundet gedderne, men endnu ikke den rigtige medicin. Jeg har bundet en flue efter en Westin Swim jerkbait, og denne satte jeg nu på… eftersom jeg ikke så nogle byttefisk på deeperen eller i overfladen, så kunne det være at geddernes menu var kannibalsk.

Jeg har en stor tiltro til den flue, og håber den gør det ligeså godt som Westin jerkbaiten, ikke at jeg har fanget noget på den endnu, men det skulle nok komme…. og det gjorde den også.
Ligger i området med kontakterne og langs sivene, lægger et kast ud på langs, lader den synke lidt og stripper så ind.
Mærker noget, blev lidt i tvivl (dette kan også ses på nedenstående video), og da der så bliver trukket igen, var jeg sikker. Dagens første gedde bliver landet, dog lidt usikkert, jeg havde ikke noget net med, og Kim havde sagt at man bare kunne lande dem på benene, en øvelse jeg ikke havde nogen erfaring i.

Jeg er i den heldige position, at jeg har erhvervet mig nogle prolapser, og kombinationen af flydering og fisk på, var absolut ikke noget min ryg kunne lide, så ja, jeg lyder som en gammel tysk sengekantsfilm… sorry 😉

Der var så mange kontakter og nu fast fisk, så jeg forsøgte at kalde Kim over, men han var på den anden side af søen, så det var spildt krudt.

Tager et hurtigt foto af dagens fisk, sætter den fri og sender Kim et foto.

På nuværende tidspunkt var min fødder døde, ikke fordi vandet var super koldt (6 grader), men mine fødder mente modsat, så jeg satte kursen mod land, og det samme gjorde Kim.

Kim melder han havde haft dagens anden gedde i hånden, også en fin fisk omkring et par kilo.
Efter en tur på land, både for at få noget varmt blod ned i fødderne, så også for at fylde lidt mad, Faxe kondi og kaffe i mavsen, hoppede vi igen i flyderingene og satte en kurs.

Trods for et ihærdigt forsøg, så blev det ikke til mere for mig, Kim derimod tog dagens, for ham, tredie gedde.

Det var vores 4 tur til søen i flydering, og ser man bort fra i dag, så har 2 gedder været maks, der har også været en enkelt tur unden nogen form for kontakter.

Knæk og bræk derude.

/Martin

En lille video fra turen til Glumsø sø

Om Martin Harregaard

Fluefisker er mit område, griber dog til tider en jerk bait eller vertikal stang. Jeg fisker primært kyst, men også å og sø Er gift med sidens anden fedtfinne fisker.

Kig også på dette

Et kraftigt comeback…

Min længe savnet Igniter skulle prøves... og det blev den, i stor stil.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *